


Hovězí - Vysoké žebro bez kosti

- Kompletní specifikace
- Související zboží5
- Hovězí - Vysoké žebro bez kosti615 Kč
Jedná se o maso ze zvířat z volného chovu, krmená bez stimulátoru růstu či antibiotik.
Hovězí žebra se dělí na vysoká a nízká, ve variantách s kostí, či bez. Jedná se o řezy s velmi výraznou chutí a všeobecně zaujímají v gastronomii výsostné postavení při vaření silných hovězích vývarů (vysoká žebra) a omáček k masu.
Hodiny pomalu tažené žebro dává polévkám opravdové „koule”! Další doménou je pečení, ideálně předpřipravených žeber ve vodní lázni (žebra marinujte, zavakuujte a máte-li možnost, tepelně je upravte metodou sous-vide na 75 °C po dobu min. 3 hodin, rozvlažená žebra glazujte a dopékejte do barvy v troubě, či na grilu). Hovězí žebra jsou v podstatě geniální surovinou za dobré peníze. Jdou totiž vykostěná použít na ragú, nechají se i pomalu péct jako chutné výpečky, či dusit. Syrové kosti z nich si vždy ponechejte na vývar, či opečené na omáčky a šťávy k masu.
Vhodné na:
Dušení, Maso na polévku, Pečení, Pomalé pečení, Ragú, Silný vývar
Farma Rudimov
Žijeme a hospodaříme v souladu s přírodou
"Nasloucháme, učíme se od ní a produkujeme prvotřídní vyzrálé maso a masné výrobky v bio kvalitě."
V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od...číst dále