


Jehněčí - Plec s kostí

- Kompletní specifikace
- Související zboží9
- Jehněčí - Plec s kostí518 Kč
Jedná se o maso ze zvířat z volnéo chovu, krmená bez stimulátoru růstu či antibiotik.
Jde vlastně o přední nohu jehněte, od kolínka nahoru. Toto maso je plné kolagenu, a proto je vždy šťavnaté a chutné. Vhodné je především na pomalé pečení.
Především v arabské, indické nebo řecké kuchyni se z jehněčí plece dělá mleté (kebab, musaka, kofta), v Anglii a Skotsku potom tradiční slaný „koláč” shepherd’s pie. Pokud má plec souvislé tukové krytí, je lepší ho nařezat na mřížku (nezajeďte ale čepelí nože do svaloviny). Tenká vrstva tukového krytí rozhodně není na závadu, bude naopak skvělým nositelem chuti.
Díky pečení s kostí si maso uchovává maximum chuti a šťávy. Po vykostění masa laikem může vypadat potrhaně, nevzhledně. Oproti tomu v celku pečená plec na kosti vypadá slavnostně (stejně tak i kýta).
Vhodné na:
Arabská kuchyně, Dušení, Hamburgr, Mleté maso, Pečeně v celku, Pečení, Pomalé pečení, Řecká kuchyně
Farma Rudimov
Žijeme a hospodaříme v souladu s přírodou
"Nasloucháme, učíme se od ní a produkujeme prvotřídní vyzrálé maso a masné výrobky v bio kvalitě."
V malebném podhůří Bílých Karpat působí naše rodinná ekologická Farma Rudimov již od...číst dále