Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Zajímavosti
  4. K čemu je dobrý hroznový olej?

K čemu je dobrý hroznový olej?

Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. Je Však velmi vhodný pro studenou i teplou kuchyni a navíc se využívá i ke kosmetickým účelům.

Výroba hroznového oleje

Když vinaři lisují víno, zůstávají jim hroznová jadérka. Tyto jadérka se vylisují za studena a vzniká tak velmi kvalitní hroznový olej. (budeme se nyní bavit o kvalitním oleji za studena lisovaném a ne o hroznovém oleji, který je získáván chemicky ve velkých továrnách)

Vzhledem k tomu, že olej je získáván lisováním za studena, uchovává si mnoho prospěšných vitamínů, jako je vitamín A, B, C, E, F a také omega 3 a vyoské množství omega 6 nenasycených kyselin.

Hroznový olej v kuchyni

V kuchyni je tento olej využíván především k výrobě různých salátů, kde dokáže zamíchat chutěma. Není ale výjimkou, že se využívá i ke smažení a pečení. Má vysoký kouřový bod a dokáže se prohřát na nějakých 216 °C, je tedy vhodný i pro tyto tepelné úpravy. Někteří kuchaři jej používají k přípravě ryb, kde dodá vynikající chuť.

Hroznový olej se dá také jíst samostatně a hodně lidí tohle preferuje, jelikož má olej silné detoxikační účinky, podporuje imunitní systém, snižuje vysoký cholesterol a mnoho dalších poztvních účinků, ty zde neuvádím, jelikož nebyly prokázány vědecky. Užívá se nejčastěji jedna až dvě lžičky oleje za den, nejlépe po jídle.

Hroznový olej ke vnějšímu užití

Olej má pozitivní účinky na pokožku, nehty i vlasy, kde pomáhá s jejich regenerací. Na vlasy se využívá tak, že si natřete olejem konečky vlasů a necháte působit. Stejně tak s nehty, kdy dokáže nehty hydratovat a posílit. Většina lidí jej využívá na pokožku, kdy ji dokáže vyživit, hydratovat a napnout, také se dá využít na exémy a popáleniny, kdy hydratováním přispívá k rychlejšímu hojení.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz