Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Makový závin
17.02.2020
Recepty

Makový závin

Ingredience, které budete potřebovat.

  • 50 dkg hladké mouky
  •  1/4L mléka
  • 1 kostka kvasnic
  • 8 lžíček cukru
  • špetka soli
  • 1 majonéza v malém sáčku
  • 1 dcl oleje
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci zakysané smetany

Náplň

Postup

Nejdříve si připravíme vlažné mléko do misky, do něj kvasnice a připravíme si kvásek.

Zbytek surovin vložíme zvlášť do mísy a zalejeme připraveným kváskem, vše dobře promícháme, tak aby vzniklo těsto. Jakmile máme těsto, necháme 10 až 15 minut kynout.

Zatímco nám bude kynout těsto, připravíme si náplň. Smícháme mák s cukrem (podle chuti). Mák s cukrem pooté vložíme do kastrolu, zalejeme mlékem (tak aby vznikla řidší hmota) a přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit a celá složka zhoustne, máme hotovo a můžeme odstavit.

Nakynutí těsto si rozválíme pomocí válečku do tvaru obdélníku, naplníme naší připravenou směsí a můžeme zabalit závin. Jakmile máme závin hotový, vložíme jej na plech a párkrát z vrchu prostříhneme nůžkama, aby nám v troubě nepopraskal. 

Nyní už můžeme péct v elektrické troubě na 180 stupňů. Pečeme zhruba 20 až 25 minut, ale je lepší závin hlídat, aby dostal zlatavou barvu a vytáhnout jej až poté.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz