


Mazanec, 280g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží3
- Mazanec, 280gDodání ve čtvrtek79,90 Kč
Mazanec s mandlemi z celozrné mouky, poctivý, bez éček a zbytečností.
Pokud objednáte pondělí-středa do 9:00 hodin, přivezeme objednávku na druhý den. Pekárna je pátek, sobota a neděle zavřena.
Kváskové pečivo
Běžné pečivo ze supermarketu vydrží maximálně 2 dny potom už není dobré. Za to pečivo výráběné z poctivého kvasu vydrží i více než 5 dnů a pořád si zachovává dobrou chuť, chleby jsou uvnitř stále měkké.
Benefity kváskového pečiva
- Je stravitelnější - Díky důkladnému prokvašení mouky nezatěžuje kváskový chléb tolik střeva a trávení je jednodušší.
- Je výživnější - Pokud je mouka, byť celozrnná, kypřená droždím, obsažené minerály z ní vaše tělo nedokáže vstřebat. Zatímco z kváskového pečiva dostanete vše, co můžete.
- Je dietnější - Kváskový chléb má výrazně nižší glykemický index a díky tomu zůstanete déle sytí.
- Je trvanlivější - Pomalým kvašením při kynutí těsta vznikne natolik kyselé prostředí, že to jakoukoliv plíseň naprosto odradí
Pečivo od Staňky
Paní Staňka Elšíková začala péct domácí ručně dělané pečivo v době, kdy se jí narodily děti. Vedla ji k tomu hlavně nespokojenost s běžně dostupnými produkty. Chtěla mít čisté pečivo z mouky a přírodního kvásku, bez rafinovaného cukru a dalších chemických produktů.
Postupně při domácím pečení rostla poptávka od známých a když už jich bylo tolik, že se to nedalo zvládnout, založila si paní Staňka svou pekárnu. Postupně se propracovala až do nynějších větších prostor ve Vizovicích, kde již má i několik zaměstnanců.
Její kváskové pečivo je kvalitní, protože při výrobě dochází k přirozenému kvašení. Díky tomu i déle vydrží a nemusíte chléb, nebo jiné pečivo za dva dny vyhazovat, protože zůstane vláčné a chutné i po 5 dnech. Dá se tedy říci, že je takovým ekonomickým řešením pro domácnost.