Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Zajímavosti
  4. Med - obyčejné sladidlo nebo zázračné léčivo?

Med - obyčejné sladidlo nebo zázračné léčivo?

Nejprve si vysvětleme co je vůbec med a kde se bere. Vše začíná u včely medonosné, která sbírá z květů nektar. Nektar je základní surovinou pro tvorbu medu. Tento nektar je složený především z jednoduchých cukrů (až 35 % glukózy, 40 % fruktózy a 10% ostatních sacharidů), dále také obsahuje v malých množstvích alkoholy, aminokyseliny, organické kyseliny, vitamíny a další přírodní látky.

Med vs. bílý cukr

  1. Na rozdíl od rafinovaného cukru obsahuje důležité přírodní látky
  2. Bílý cukr se rozkládá v játrech (tím je zatěžuje) jednoduché cukry obsažené v medu se vstřebávají přímo přes stěnu trávácícho traktu a do jater se tak vůbec nedostávají
  3. Med má silné aktibakteriální účinky 
  4. Med léčí - v alternativní medicíně se med používá k léčbě zažívacích problémů, regeneraci jater a také při nachlazení

Pozor na kalorie

I když vidíme, že má med hodně benefitů, neznamená to, že jej můžeme jíst místo cukru ve velkém. Stále je to sladidlo, které obsahuje glukózu a fruktózu. Kalorická hodnota se od běžného cukru moc neliší, takže přibírat po něm budete úplně stejně. Jak se říká, všeho moc škodí. Nikdo bychom to obecně se sladkým neměli přehánět.

Shrnutí

Pokud váháte čím sladit, je med skvělou volbou namísto bílého či hnědého cukru. Krom toho, že je sladký vám poskytne alespoň benefity v podobě vitamínů a přírodních látek, zatímco obyčejný cukr nikoliv. Pokud byste měli zájem o kvalitní med od českého včelaře, u nás jej také najdete.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz