Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Zajímavosti
  4. Proč jíst tvaroh? Je opravdu tak zdravý?

Proč jíst tvaroh? Je opravdu tak zdravý?

Co je vlastně ten tvaroh?

Tvaroh je mléčný výrobek s velkou tradicí. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů, popř. enzymů. Je nutno podotknout, že máme 2 různé druhy tvarohů. 

Typy tvarohu

1. Ten první  vzniká za účasti čistých mlékařských kultur, při jeho výrobě se mléko nezahřeje na vysokou teplotu a zachovává si všechny specifické enzymy. Výsledný produkt má pevnou konzistenci.

2. Druhý typ se rozděluje na plnotučný, polotučný a nízkotučný. Nejčastěji tyto tvarohy najdete v supermarketech. K výrobě tohoto typu tvarohu se používají ještě další syřidla, což by ani tak nevadilo. Bohužel problém je v termizaci. Tyto tvarohy sice déle vydrží, avšak díky termizaci (zahřátím na vysokou teplotu) dochází ke zničení žádoucí mikroflóry, čímž je redukován příznivý vliv na střevní mikrobiom.

Proč je dobré jíst kvalitní tvaroh?

  1. Je dobře stravitelný
  2. Obsahuje spousty užitečných látek -  vápník, draslík, hořčík, mangan, zinek, měď i selen
  3. Obsahuje mnoho vitamínů - B6, B12, A, C, D, E i betakaroten
  4. Skvělý zdroj bílkovin
  5. Perfektně zasytí

Shrnutí:

Jíst tvaroh určitě doporučujeme, jelikož má spousty benefitů. Pozor si však dejte při výběru tvarohu, upřednostňujte ty kvalitnější i za cenu kratší trvanlivosti, obsahují totiž více prospěšných látek. Pokud chcete opravdu kvalitní, vyhýbejte se těm, které jsou rozdělené na plnotučné, polotučné a nízkotučné. Poctivé tvarohy jsou například ty od našich farmářů.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz