Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Tvarohové koláčky
11.02.2020
Recepty

Tvarohové koláčky

Koupili jste čerstvý kvalitní tvaroh a přemýšlíte jak jej využít?

Co vyzkoušet recept paní Boženy a upéct si tvarohové koláčky.

Ingredience, které budete potřebovat.

  • 50 dkg hladké mouky
  •  1/4L mléka
  • 1 kostka kvasnic
  • 8 lžíček cukru
  • špetka soli
  • 1 majonéza v malém sáčku
  • 1 dcl oleje
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci zakysané smetany

Náplň

  • Tvaroh
  • Cukr
  • Vanilka

Postup

Nejdříve si připravíme vlažné mléko do misky, do něj kvasnice a připravíme si kvásek.

Zbytek surovin vložíme zvlášť do mísy a zalejeme připraveným kváskem, vše dobře promícháme, tak aby vzniklo těsto. Jakmile máme těsto, necháme 10 až 15 minut kynout.

Mezi tím si připravíme náplň, kterou budeme plnit koláčky. Na to nám bude stačit v misce smíchat tvaroh 500g s cukrem, vanilkou a můžeme přidat buď citronové aroma, nebo rozinky.

Nakynuté těsto vytvarujeme do koláčků a budeme plnit naši náplní. Nyní už můžeme péct v elektrické troubě na 180 stupňů. Pečeme zhruba 20 až 25 minut, ale je lepší koláčky hlídat, aby dostaly zlatavou barvu a vytáhnout je až potom.

TIP: Než vložíte koláčky na plech, je dobré si rozkvedlat mléko s bílkem a koláčky v tom namočit, než jdou na plech. Následně promáčknout a přidat nahoru povidla plus drobení.  

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz