Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Zajímavosti
  4. Víte co je Acidofilní mléko? Rozeznáte jej od kefíru?
31.01.2020
Zajímavosti

Víte co je Acidofilní mléko? Rozeznáte jej od kefíru?

Acidofilní mléko patří do skupiny fermentovaných (zakysaných) mléčných výrobků, stejně jako například kefír.

Jak jej rozeznáte od kefíru?

Na první pohled je od sebe nerozenáte, v tomto případě jde spíše o chuť a složení. Jak jste se mohli dozvědět v minulém článku o kefíru, tak kefír může mít díky kvasinkám jemné množství alkoholu, může být nahořklý a hlavně co je podstatné, bývá jemně perlivý

Výsledek obrázku pro acidofilní mléko

K výrobě acidofilního mléka se používá acidofilní kultura (Lactobacillus acidophilus), což je probiotická kultura a protože acidofilní zákys je sám o sobě kyselý, míchá se v poměru asi 1:9 se zákysem smetanovým. Acidofilní mléko je ale i poté nakyslé a tak jej můžete snadno rozenzat od kefíru.

Acidofilní mléko pro lidi s intolerancí laktózy?

Pokud máte silnou intoleranci laktózy ani toto mléko není vhodné. Pokud ovšem máte jen slabou a dělá Vám například potíže strávit obyčejné mléko, určitě acidofilní mléko vyzkoušejte. Obsahuje totiž ušlechtilé druhy mléčných bakterií, které pomáhají trávit a nemělo by tedy způsobovat žádné potíže.

Je acidofilní mléko stejně zdarvé jako kefír?

Stejně jako většina zakysaných výrobků, tak i acidofilní mlékoobsahujemnoho živin, které organismus člověka potřebuje pro svou správnou funkci. Je bohaté na vápník, vitamíny A, B2, D a také bílkoviny. Nehledě na to, že Lactobacillus acidophilus pozitivně ovlivňuje složení střevní mikroflóry. Zakysané výrobky nejlépe od farmářů jsou vhodné ke každodenní konzumaci.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz