Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
Blog
Jak posílit imunitu v období chřipek.
10.03.2020 Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m... číst celé
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
28.02.2020 Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ... číst celé
K čemu je dobrý hroznový olej?
20.02.2020 Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší. číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Zajímavosti
  4. Z čeho je kvalitní máslo a víte jak vybrat to správné?
15.02.2020
Zajímavosti

Z čeho je kvalitní máslo a víte jak vybrat to správné?

Z čeho se má skládat kvalitní máslo?

Máslo se vyrábí z čerstvé smetany, aby bylo máslo co nejkvalitnější, je potřeba mít smetanu co nejčerstvější. Každý výrobek označený slovem "máslo" musí obsahovat přinejmenším 80% podíl mléčného tuku. Toto nařízení platí pro celou Evropskou Unii. Zároveň by podíl neměl přesáhnout hranici 90%. Další složky, které naleznete v másle jsou z mléka. Například laktóza, bílkoviny, kyselina mléčná. Také v másle naleznete soli a vitamíny. V másle také naleznete vodu a to něco okolo 15%, tento údaj však na obalech většinou nenajdete.

Na co si tedy dávat pozor a jak kvalitní máslo vybrat?

Prvním indikátorem by měla být již čerstvost smetany, která by měla být samozřejmostí u dobrého másla. To nejspíše nebudou splňovat obrovské firmy, kde se jede na množství, takže "profláklé" značky většinou nejsou zárukou kvality. Pokud chcete kvalitu hledejte spíše máslo od menších či lokálních farmářů.

Řekli jsme si, že pravé máslo musí obsahovat alespoň 80% mléčného tuku, takže ze hry o kvalitní máslo nám vypadávají různé Ramy, Perly a podobné. Pokud tedy budete v supermarketu hledat lepší máslo, určitě se dívejte na podíl mléčného tuku. Také se snažte najít označení "lokální potravina", nebo třeba "klasa".

Nejlepším způsobem jak mít doma v lednici kvalitní máslo je, nakoupit u malého lokálního farmáře, takové máslo najdete i zde. Jedná se o máslo z malé farmy na Zlínsku, konkrétně z Farmy Kudlov.

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Ekofood - od farmářů až domů

Propojujeme místní farmáře se zákazníky, kteří chtějí kvalitní a čerstvé potraviny bez přidaných látek.

Kde působíme

Rozvážíme po Zlíně a okolí :-)

Kontakt
Logo
Ekofood
Po-Ne 8-21
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz