- Štítky blogu
Blog

10.03.2020
Zajímavosti
Jak posílit imunitu v období chřipek.
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si m...
číst celé

28.02.2020
Zajímavosti
Až o 75% více vitamínů v mléčných výrobcích. Jak je to možné?
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než ...
číst celé

20.02.2020
Zajímavosti
K čemu je dobrý hroznový olej?
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší.
číst celé
Zajímavosti
Nejnovější články

10.03.2020
Zajímavosti
Chcete posílit imunitu v tomto období chřipek? Nebudeme se zde nyní bavit o posílení imunity vitamíny z lékárny, ale spíše o potravinách, kterými si můžete pomoct.

28.02.2020
Zajímavosti
V dnešním článku se zaměříme na mléčné výrobky. Ukážeme si, jak je možné, že může být mléko či jogurt, které mají téměř 2x více prospěšných látek než jiné výrobky.

20.02.2020
Zajímavosti
Spousta lidí nikdy o hroznovém oleji neslyšela, je poměrně hůř k dostání a také jeho cena je vyšší.

18.02.2020
Zajímavosti
Často od někoho slyšíme, že řepkový olej je špatný a nemá v kuchyni co dělat. Na druhou stranu, u většiny převládá opačný názor. Jaká je tedy pravda?

17.02.2020
Zajímavosti
Co je vlastně ten tvaroh?
Tvaroh je mléčný výrobek s velkou tradicí. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů, popř. enzymů. Je nutno podotknout, že máme 2 různé druhy tvarohů.

15.02.2020
Zajímavosti
Není máslo jako máslo, výrobek označený "máslo" musí obsahovat nejméně 80% mléčného tuku.

10.02.2020
Zajímavosti
Nejprve si vysvětleme co je vůbec med a kde se bere. Vše začíná u včely medonosné, která sbírá z květů nektar. Nektar je základní surovinou pro tvorbu medu.

31.01.2020
Zajímavosti
Acidofilní mléko patří do skupiny fermentovaných (zakysaných) mléčných výrobků, stejně jako například kefír.

21.01.2020
Zajímavosti
Dnes se podíváme na to proč česká krajina není v dobré kondici a má problém problém zadržovat vodu.

20.01.2020
Zajímavosti
Asi si každý z nás všiml, že vejce bývají číslovány čísly 0, 1, 2, 3. Ale co přesně každé číslo znamená a jak si žijí slepice (nosnice) v různých chovech?